Daar heb ik de tijd niet voor

drie ochtenden in de week sport ik. Dat doe ik gewoon vanuit huis met een abonnement op fitathome .nl . Super fijn, want dan hoef ik de deur niet uit en kost me dat niet heel veel reistijd.

Ook ben ik sinds twee maanden op de 'gezonde tour.' Veel groente en fruit, noten en eieren. En dan voorkomen dat je suiker eet.

En dat voelt echt heel goed. Vooral het stoppen met suiker eten zorgt voor veel meer energie gedurende de dag.

Het betekent wel dat ik 's ochtends opeens 30 minuten kwijt ben aan het bereiden van mijn ontbijt. En ook 30 minuten voor de lunch. Tel daar het sporten bij op en deze gezonde leefstijl kost me gewoon bijna twee uur op een dag.

Dat is best veel. Als ik dit van te voren had geweten had ik waarschijnlijk gezegd: "Daar heb ik de tijd niet voor."

Maar het blijkt dat ik er wél tijd voor heb. Waarom? Omdat ik het in de agenda heb gezet. Dan zie ik het staan en plan ik niks anders in op die tijden.

Ken je de wet van Parkinson? Die stelt dat het werk van een taak uitdijt naar de tijd die beschikbaar is. Ofwel: je doet er zo lang over als je hebt.

Als ik bijvoorbeeld een arrangement moet maken voor een koor die over drie weken ingeleverd moet worden, dan kun je erop rekenen dat ik er drie weken over doe.

Moet het arrangement deze week af zijn, dan zou ik er maar een paar dagen over doen.

Een van de grootste bezwaren die ik hoor van mensen die van blad willen leren zingen is: "ik heb er nu geen tijd voor."

Geloof me, die tijd heb je over een maand ook niet. Omdat je agenda volstroomt.

Dus, zet het in je agenda! Alle taken daaromheen krijg je toch wel voor elkaar, zoals de wet van Parkinson stelt.

Laten we het eens uitproberen: komende zaterdag geef ik om 10:00 uur de (gratis) online workshop Kickstart van Blad Zingen. Deze duurt ongeveer 90 minuten.

Zet het in je agenda, en je zult zien dat je er bij kunt zijn. In deze workshop gaan we aan de slag met je ritmische vaardigheden en je tonale vaardigheden.

Het wordt weer echt heel leuk, al ruim 1000 koorzangers hebben zich afgelopen jaar al voor deze workshop aangemeld.

Aanmelden voor deze workshop kan via https://zingenvanblad.nl/webinar/

Ik zie je zaterdag.

Muzikale groet,


Jelle Roosen

Over de schrijver
Ik ben er om jou als (koor)zanger te helpen groeien met je muzikale vaardigheden. Dat doe ik door de beste tips en de leukste oefeningen met je te delen via mijn blogs, video’s en cursussen. Daarnaast is het mijn missie om gelijkgestemde zangers te verbinden binnen onze Community.
Reactie plaatsen

Meld je aan voor de gratis online workshop!

Lijkt het je leuk om hier verder mee aan de slag te gaan? Meld je dan aan voor de gratis online workshop Kickstart van blad zingen!