De Kleffe Bitterbal

Je bent op een borrel, allemaal gezellige mensen. De maatregelen zijn weer voorbij en je kunt weer zonder afstand met elkaar praten.

Er komt een ober naar je toe. Hij heeft een schaal met wel 100 bitterballen erop. Nice! Daarvan zijn er wel maar 10 heet en vers. De andere 90 zijn koud.

Je hebt geen idee welke.

Aan de andere kant komt een ober met een schaal met slechts 10 bitterballen. Wel allemaal heet en vers.

Deze vraag stelde Tonny Loorbach in een van zijn trainingen. Ik vond het een mooie vraag. Op het oog is de eerste ober natuurlijk aantrekkelijker. Veul meer bitteballuh!

Maar daar moet je wel eerst flink zoeken voordat je eindelijk een lekkere bitterbal tegenkomt. En je loopt het risico een vieze, natte, gore bitterbal in je mond te stoppen.

Terwijl de tweede ober het werk voor jou heeft gedaan: je weet zeker dat je een lekkere bal geserveerd krijgt.

Dit is een beetje hoe het internet ook werkt. We leven in een informatietijdperk. Wow, alles is te vinden op het internet.

Je kunt leren over iPhone Fotografie, Spaans en hoe je Blij Kunt Leven Met een Lactose Intolerantie.

En nóg mooier: het is allemaal gratis beschikbaar voor je. Op youtube en Google kun je alles vinden over wat je maar wilt leren.

Maar dat is wel een beetje als de eerste ober. Vind in al dat informatiegeweld maar eens de verse bitterbal.

Ik zal eerlijk zijn. Alles wat ik mijn leden leer over het leren zingen van blad, kun je ook gratis vinden op het internet. Heus. Moet je wel goed zoeken en niet bang zijn meerdere kleffe bitterballen geserveerd te krijgen.

Maar voor de zangers die het fijn vinden om 100% van de tijd verse bitterballen te krijgen, maak ik iedere twee weken een nieuwe schaal verse bittergarnituur. Met saus, wel zo lekker.

Iedere twee weken maak ik een nieuwe muziekles met één centraal onderwerp. Lekker makkelijk te behappen en geen overload aan informatie. Maar fijne heldere stappen.

Vanavond kom er weer zo'n les beschikbaar op het ledenplatform.

Wil je deze bitterbal nog meepikken?

Lid worden kan via https://zingenvanblad.nl/lidmaatschap

Ik spreek je dinsdag weer, fijn weekend!

Muzikale groet,
Jelle Roosen

Over de schrijver
Ik ben er om jou als (koor)zanger te helpen groeien met je muzikale vaardigheden. Dat doe ik door de beste tips en de leukste oefeningen met je te delen via mijn blogs, video’s en cursussen. Daarnaast is het mijn missie om gelijkgestemde zangers te verbinden binnen onze Community.
Reactie plaatsen

Meld je aan voor de gratis online workshop!

Lijkt het je leuk om hier verder mee aan de slag te gaan? Meld je dan aan voor de gratis online workshop Kickstart van blad zingen!