De Telefoonzombies

Het blauwe monster

Een maand of twee geleden verwijderde ik Facebook van mijn telefoon. Ik kreeg het idee dat ik toch stiekem vaker op dit blauwe monster keek dan echt nodig was. 

Ik werd moe van de eindeloze discussies die nergens toe leidden, mijn focus was ver te zoeken, en het verpestte mijn slaap. 

Dus, hop! App van mijn telefoon verwijderd. 

Weet je was het ergste was? In onbewaakte momenten dat ik mijn telefoon vast had, klikte mijn duim in de rechterbovenhoek van het scherm waar eerst nog het Facebook icoontje stond. 

Nee, die app is daar niet meer! 

Dat ghostklikken heeft zo'n twee weken geduurd. Zo erg zit dat dus ingebakken. Dat je steeds loopt te klikken op een plek waarvan je verslaafde brein nog hoopt dat Facebook daar staat. 

Voor mij de bevestiging dat het een goed idee is om socials van je telefoon af te knallen. Als ik nu op Facebook wil kijken moet ik dat heel bewust op de computer doen. 

Het is een gewoonte

Ik wil geen telefoonzombie meer zijn. Het is een gewoonte. Je hebt het jezelf aangeleerd. Je denkt er niet over na. 

Tandenpoetsen is ook een gewoonte, doe je elke avond voor je gaat slapen. Als je het tandenpoetsen wilt overslaan, moet je dat super bewust doen. En voelt waarschijnlijk ook niet goed, terwijl het best een keer kan; je tanden vallen er dan echt niet meteen uit. 

Het is inmiddels februari, hoe staat het met jou voornemens van 2022? Voornemens zijn niet zo anders dan het aanleren van nieuwe gewoonten.

 Volgens neurowetenschapper Tim van Timmeren kun je nieuwe gewoontes het beste aanleren door je doel zo concreet mogelijk te maken, de nieuwe gewoonte op een oude gewoonte stapelen en jezelf belonen op korte termijn als je je doel hebt gehaald. 

Een mooie gewoonte om jezelf aan te leren is om op gezette tijden te gaan werken aan je muzikale vaardigheden. De koren starten weer langzaam op en dus is dit the perfect time om aan je koorskills te gaan werken. 

Een belangrijk gereedschap wat je nodig hebt om je muzikale gereedschapskist te vullen is ritme. Als je deze tool niet beheerst, kun je niet alleen de bladmuziek niet goed lezen, maar lijdt je zangperformance daar ook onder. 

Daarom heb ik een gratis online videotraining waarin je in drie video's de basis leert van het lezen en zingen van ritmes. 

Deze training duurt drie dagen, een mooi ritme om nieuwe gewoontes aan te leren. 

Doe er je voordeel mee :) 

Start meteen op https://zingenvanblad.nl/minicursus/

Muzikale groet,
Jelle Roosen

Over de schrijver
Ik ben er om jou als (koor)zanger te helpen groeien met je muzikale vaardigheden. Dat doe ik door de beste tips en de leukste oefeningen met je te delen via mijn blogs, video’s en cursussen. Daarnaast is het mijn missie om gelijkgestemde zangers te verbinden binnen onze Community.
Reactie plaatsen

Meld je aan voor de gratis online workshop!

Lijkt het je leuk om hier verder mee aan de slag te gaan? Meld je dan aan voor de gratis online workshop Kickstart van blad zingen!