HELP! Ik wil gewoon muziek maken!

Ik ben 'gedwongen' iets te zijn wat ik niet ben. Dat was in het begin lastig, maar hoe langer ik het deed, het leuker ik het vond en makkelijker het werd.

Ik heb namelijk gekozen voor het vak als musicus. Dirigent, componist/arrangeur en muziekdocent. Daar ben ik goed in. Maar om dat uit te kunnen oefenen moet je ook iets anders zijn. Waar ik dus niet voor gekozen heb.

Ondernemer.

Holy moly. Ik moet opeens verstand hebben van ondernemersplannen, boekhouding, belastingen, verzekeringen, vergunningen, pensioen...

En het belangrijkste; de klanten komen niet aanwaaien.

HELP! Ik wil gewoon muziek maken! En ondernemen leren ze je niet op het conservatorium.

Een heel vak apart dus.

Daar heb ik dus aan moeten werken ná het conservatorium. Niet mijn favoriete vak (ik wil gewoon muziek maken!), maar gaandeweg ben ik er wel van gaan houden en nu vind ik ondernemen zelfs heel leuk!

Afgelopen week had ik weer een sessie met mijn ondernemers mastermind clupje. We zijn met z'n vijven en hebben allemaal een andere business.

Eens in de maand komen we samen om elkaar te helpen met vraagstukken waar we in onze onderneming tegenaan lopen. Enorm inspirerend. Ik kom altijd weer super gemotiveerd en vol ideeën terug.

Dat is de kracht van jezelf omringen met gelijkgestemden.

Misschien ken je het wel; je bent het gemiddelde van de vijf mensen met wie je het meeste omgaat. Simpel toch?

Wil je ergens beter in worden? Zorg dan dat je jezelf omringt met mensen die daar al zijn. Wil je gezonder leven? Omring jezelf dan met sportieve mensen die gezond eten.

Of wil je stoppen met drinken/roken? Dan helpt het natuurlijk niet om naar de kroeg te gaan met vrienden die drinken en roken.

Wil je een betere zanger worden? Ga dan zingen bij een kwalitatief goed koor! Deze zangers nemen je mee. Je vaart mee op hun ervaring. Dat verklaart ook waarom koren niet zomaar van de een op de andere dag hun kwaliteit verliezen als er leden stoppen of nieuwe leden bij komen.

Daarom zijn korenfestivals ook zo leuk. Je ontmoet andere koren en mensen die op dezelfde manier met muziek bezig zijn.

Snap je? Ik wil mezelf dus verbeteren als ondernemer. Vandaar dat ik zo'n ondernemers cluppie heb eens per maand. Ik ben dus bewust bezig met het ontmoeten van waardevolle en inspirerende mensen.

Dat heeft een grote impact op je geluk.

Hoe is dat bij jou?

Wil jij jezelf ook omringen met gelijkgestemden zangers? Doe dan komende zaterdagochtend om 10:00 uur mee met de gratis online workshop Kickstart van Blad ZIngen. Je zult zien dat het aanstekelijk werkt!

Aanmelden kan hier: https://zingenvanblad.nl/webinar

Tot zaterdag,

Muzikale groet,

Jelle Roosen

Over de schrijver
Ik ben er om jou als (koor)zanger te helpen groeien met je muzikale vaardigheden. Dat doe ik door de beste tips en de leukste oefeningen met je te delen via mijn blogs, video’s en cursussen. Daarnaast is het mijn missie om gelijkgestemde zangers te verbinden binnen onze Community.
Reactie plaatsen

Meld je aan voor de gratis online workshop!

Lijkt het je leuk om hier verder mee aan de slag te gaan? Meld je dan aan voor de gratis online workshop Kickstart van blad zingen!