Het moppie van Bassie & Adriaan

Deze week is onze nieuwe piano binnen gekomen. Een piano voor in de woonkamer.

Mijn eigen piano staat in mijn studio in de tuin, maar we misten er toch eentje in de huiskamer.

Eentje waar we na het eten lekker op kunnen spelen en liedjes zingen. En waar de kinderen ook op mogen pingelen.

Het grappige is: hij staat er nu pas een dag, maar ik heb nu tussendoor meer piano gespeeld dan het afgelopen half jaar bij elkaar.

Gewoon, omdat de piano er staat.

Om de drempel van iets moeilijks te verlagen, moet je het makkelijk voorhanden maken. Bij ons was het samen muziek maken een hoge drempel: we moesten daarvoor naar de tuin. Dat deden we wel, maar niet zo vaak.

Nu staat ie lekker in de woonkamer en zingen we na het avondeten een moppie met z'n allen. Dat moppie is in ons geval het Bakkerslied van Bassie & Adriaan.

Werken aan je muzikale geletterdheid is ook een hoge drempel. Er is veel te leren en je moet er ook nog moeite voor doen.

Een manier om de drempel te verlagen is door je te focussen op één specifiek onderwerp. Richt je bijvoorbeeld eens op ritme.

In de leuke cursus Ritmisch Zingen in De Groove krijg je video's van ongeveer 3 minuten. Daarin leg ik je stap voor stap uit hoe je ritmes van blad kunt lezen en zingen.

Super laagdrempelig en ontzettend leuk.

Je kunt meteen beginnen via deze link: https://zingenvanblad.nl/ritmisch-zingen/

Spreek je gauw.
Jelle Roosen

Over de schrijver
Ik ben er om jou als (koor)zanger te helpen groeien met je muzikale vaardigheden. Dat doe ik door de beste tips en de leukste oefeningen met je te delen via mijn blogs, video’s en cursussen. Daarnaast is het mijn missie om gelijkgestemde zangers te verbinden binnen onze Community.
Reactie plaatsen

Meld je aan voor de gratis online workshop!

Lijkt het je leuk om hier verder mee aan de slag te gaan? Meld je dan aan voor de gratis online workshop Kickstart van blad zingen!