Hoor de wind waait door de bomen

Schreef ik gister nog over dat we ein-de-lijk weer mogen repeteren en naborrelen, is er vandaag een zware storm op komst en kans dat we niet naar de koorlocatie kunnen gaan.

Windkracht 10: volwassenen waaien om.

Dat is zuur. We keken zo erg uit naar om weer naast elkaar - zonder afstand - met elkaar te zingen.

Alsof de gifbeker helemaal op moet ... 🙈

Dianne, mijn vrouw die ook bij Jokolo zingt (het koor op de vrijdag), zei vanochtend: "We zijn afgelopen twee jaar zo getraind in het omgaan met tegenslagen, dat ik er ook wel om kan lachen als het vanavond niet door zou gaan."

Dat is ook wel zo. Dat vond ik snel geschakeld van haar. Ik was vooral nog aan het balen.

Dat snelle schakelen is tijdens het zingen ook super belangrijk. Je ontkomt er niet aan tijdens repetities of uitvoeringen een keer een foute noot te zingen. Of de verkeerde tekst. Of je zet te vroeg in. Dat overkomt echt iedereen.

De vraag is of je dan met je gedachten in dat foutje blijft hangen. Of kun je dat naast je neerleggen en gewoon weer verder zingen?

Dat laatste wil je graag. Anders blijf je maar aan dat foutje denken en dat is van negatieve invloed op alles wat je daarna zingt.

Dus erken je foutje, leg het naast je neer en zing weer lekker verder. Volgende keer zing je dat stukje heus wel weer goed.

Nou, bij het schrijven van deze mail is dus nog niet helemaal duidelijk of de repetitie vanavond doorgaat, we zullen zien. We kunnen in ieder geval prima omgaan met tegenslagen nu.

Gaat jouw repetitie ook niet door vanavond door de wind? Of had je geen repetitie en ging je Netflixen op de bank?

Overweeg dan eens te starten met de onwijs toffe cursus Ritmisch Zingen In De Groove. Dat kan via deze link: https://zingenvanblad.nl/ritmisch-zingen/

Fijn weekend, ik spreek je dinsdag weer.

Muzikale groet,

Jelle Roosen

Over de schrijver
Ik ben er om jou als (koor)zanger te helpen groeien met je muzikale vaardigheden. Dat doe ik door de beste tips en de leukste oefeningen met je te delen via mijn blogs, video’s en cursussen. Daarnaast is het mijn missie om gelijkgestemde zangers te verbinden binnen onze Community.
Reactie plaatsen

Meld je aan voor de gratis online workshop!

Lijkt het je leuk om hier verder mee aan de slag te gaan? Meld je dan aan voor de gratis online workshop Kickstart van blad zingen!