If grandpa can't fix it, we're screwed

If grandpa can't fix it, we're screwed

In mijn familie sta ik bekend als een niet-klusser. Redelijk terecht. Als ik een spijker in de muur sla brokkelt de muur altijd af.

Als ik een kabel van de ene kamer naar de andere kamer netjes langs de muur moet maken, dan hangt de kabel na twee uur al slap langs de muur.

Uiteindelijk bel ik dan mijn schoonvader, die is super handig en fixed het dan. We hebben voor hem een trui gekocht waarop staat: "If grandpa can't fix it, we're screwed"

Toch heb ik twee jaar geleden een eigen muziekstudio aan huis gebouwd. Met steun van mijn schoonvader wel, maar ik heb het zelf gedaan. En het staat er nog steeds 😉

Ik wist dus niet dat ik dat kon. Ik heb altijd geloofd dat ik geen handige klusjesman was. En twee rechterhanden had (ik ben linkshandig, dus twee linkerhanden zou in mijn geval super convenient zijn).

Maar uiteindelijk ben ik de studio gewoon gaan bouwen. Met nieuw en goed gereedschap bleek ik al een heel eind te komen.

Daar kwam ik dus achter. Zelfs als jij en andere mensen denken dat je iets niet goed kunt, blijkt het altijd wél gewoon te kunnen. Als je maar de goede tools hebt en het gewoon gaat doen.

Ik hoor dat regelmatig van koorzangers. Dat ze nooit van blad kunnen zingen. Dat is iets voor mensen van het conservatorium en professionals.

Maar dat is het niet. Het ontbreekt je gewoon aan de juiste tools. En daarbij: je doet het niet.

Een gereedschap dat je nodig hebt als je een spijker in de muur wilt slaan is een hamer. Een gereedschap dat je nodig hebt als je ritmiek wilt kunnen lezen en zingen zijn ritmeblokken.

In de (gratis) minicursus Ritmisch Zingen In De Groove krijg je deze ritmeblokken in je handen. Meld je aan via https://zingenvanblad.nl/minicursus/

Veel plezier.

Muzikale groet,
Jelle Roosen

Over de schrijver
Ik ben er om jou als (koor)zanger te helpen groeien met je muzikale vaardigheden. Dat doe ik door de beste tips en de leukste oefeningen met je te delen via mijn blogs, video’s en cursussen. Daarnaast is het mijn missie om gelijkgestemde zangers te verbinden binnen onze Community.
Reactie plaatsen

Meld je aan voor de gratis online workshop!

Lijkt het je leuk om hier verder mee aan de slag te gaan? Meld je dan aan voor de gratis online workshop Kickstart van blad zingen!