🎵 Let it go, let it go 🎵

misschien heb je het wel meegekregen. Het lied uit de Disneyfilm Encanto We Don't Talk About Bruno staat op nummer één in te wereld hitlijsten. 

Ter vergelijking: Let It Go had maximaal de vierde plek. 

Het lied gaat over dat er in families altijd wel familieleden zijn waar niet over gepraat mag worden. Voor veel mensen heel herkenbaar. 

Misschien wel over die oom met een alcoholverslaving. Die tante met d'r rascistische opmerkingen. Die nicht die in de gevangenis heeft gezeten. 

Allemaal dingen waar families het op een verjaardag liever niet over hebben. 

In de film gaat het over Mirabel, die heeft een oom die de toekomst kan voorspellen. De familie heeft het liever niet over hem. 

In koren hebben we het liever niet over muzikale vaardigheden. We willen gewoon lekker kunnen zingen, je doet het toch voor je hobby. 

De gedachte aan muziektheorie levert al weerstand op. 

Dit onderwerp is dan ook voor veel mensen taboe en is het familielied van de koren waar niet over gesproken wordt. 

Voor dirigenten ontzettend jammer, want een muzikaal vaardig koor zou veel beter zingen en presteren. 

Moet je je voorstellen dat een dirigent van een orkest eerst alle partijen moet voorspelen voor de violisten, daarna voor de blazers en ook de dwarsfluiten willen hun partij nog eens horen. 

Haha, nee! Dat is raar. Maar bij een koor vinden we het doodnormaal dat de dirigent alles tot in den treure staat voor te zingen. 

Toch is het voor koorzangers ook goed en gemakkelijk aan te leren. Hardcore muziektheorie en saaie studie is absoluut niet nodig. 

Met leuke oefeningen geef ik de leden van Zingen van Blad iedere twee weken weer inzichten in een klein behapbaar stukje muzikale vaardigheid. 

Door gericht op een klein onderwerp te focussen maak ik het gemakkelijk om te volgen, wat het niveau ook is. 

Zo gaat de Muzikale Geletterdheid van mijn leden door het dak! K

omende vrijdag geef ik weer een nieuwe muziekles op het platform. Wil jij net als de leden deze les nog kunnen volgen? 

Lid worden van Zingen van Blad kan hier: https://zingenvanblad.nl/lidmaatschap/

Muzikale groet, Jelle Roosen

Over de schrijver
Ik ben er om jou als (koor)zanger te helpen groeien met je muzikale vaardigheden. Dat doe ik door de beste tips en de leukste oefeningen met je te delen via mijn blogs, video’s en cursussen. Daarnaast is het mijn missie om gelijkgestemde zangers te verbinden binnen onze Community.
Reactie plaatsen

Meld je aan voor de gratis online workshop!

Lijkt het je leuk om hier verder mee aan de slag te gaan? Meld je dan aan voor de gratis online workshop Kickstart van blad zingen!