Makkelijk oordelen over domme fouten
2 min. leestijd

Makkelijk oordelen over domme fouten

in mijn favoriete tv-programma Hunted slaan twaalf doodgewone burgers op de vlucht. Ze moeten uit handen blijven van de Hunters, de top van de Nederlandse opsporing. Zij beschikken over alle denkbare middelen om de voortvluchtigen op te pakken.

Ze kunnen de computer en social media accounts van de deelnemers hacken. Ze maken gebruik van telefoontaps, peilen telefoonsignalen, ze analyseren banktransacties, gebruiken kentekenplaatherkenning en GPS-trackers onder verdachte auto's. En ook maken ze gebruik van de miljoenen beveiligingscamera's die in Nederland hangen.

Ik leef als bankzitter mee met zowel de deelnemers (voortvluchtigen) als ook met de Hunters. Daardoor heb je als kijker het overzicht dat je als deelnemer en Hunter niet hebt.

Als kijker kan ik dus makkelijk oordelen over de domme fouten die gemaakt worden. Die zou ik als bankzitter natuurlijk nóóit maken. 😇

In het team van de Hunters zit een multidisciplinair team: tactische rechercheurs, een digitaal rechercheur, een profiler, een specialist op het gebied van artificial intelligence en een aantal assistenten.

Daarnaast zijn er drie teams van twee personen die rondrijden door Nederland. Zij zijn de mensen in het veld. Zij pakken de deelnemers op en worden naar plekken gestuurd door het hoofdwartier.

Het is een prachtige samenwerking om te zien. Vaak weten de Hunters eerder te voorspellen waar een deelnemers gaat schuilen, dan de deelnemer zelf.

Het is de combinatie van dit multidisciplinair team dat zorgt dat elk seizoen bijna alle deelnemers gepakt worden.

Zo voelt het trainen van je muzikale vaardigheden ook. Het is niet één enkel aspect waar je goed in moet zijn.

Om van blad te kunnen zingen zijn er meerdere aspecten waar je goed in moet worden. Je moet snappen wat de nootjes betekenen, je moet je muzikale gehoor trainen, je moet motorische vaardigheden gaan trainen en ook in je hoofd een melodie kunnen horen.

Hoewel dit allemaal ontzettend ingewikkeld klinkt, valt het mee als je weet hoe je dit moet oefenen.

Als je al deze vaardigheden op elkaar kunt stapelen, heb je een solide begrip van muziek en kun je dit van blad zingen.

Komende zaterdag geef ik een (gratis) online workshop waarin we al deze disciplines gaan behandelen. En, dat wordt echt heel leuk.

Je zult merken dat je sommige dingen eigenlijk al heel goed kan. En sommige dingen totaal niet.

En dat is helemaal oké, want dat geeft je inzicht waar je nog aan kunt werken. Het zijn de bouwsteentjes die je mist.

Wil jij weten waar je staat en waar jij aan kan werken? Meld je dan gratis aan voor deze online workshop: https://zingenvanblad.nl/webinar

Al 101 koorzangers hebben zich voor zaterdag aangemeld.

Tot zaterdag,

Muzikale groet,

Jelle Roosen

Over de schrijver
Ik ben er om jou als (koor)zanger te helpen groeien met je muzikale vaardigheden. Dat doe ik door de beste tips en de leukste oefeningen met je te delen via mijn blogs, video’s en cursussen. Daarnaast is het mijn missie om gelijkgestemde zangers te verbinden binnen onze Community.
Reactie plaatsen

Meld je aan voor de gratis online workshop!

Lijkt het je leuk om hier verder mee aan de slag te gaan? Meld je dan aan voor de gratis online workshop Kickstart van blad zingen!