Soepel ritmes van blad lezen en zingen?


 • De meeste complete online basistraining over ritmiek
 • Zing ritmes van blad zonder enige moeite
 • Audio begeleiding: zo kun je echt niet stil blijven zitten
 • Kwart-, achtste- en zestienden noten, hoe werkt dat?
 • Ta, tadi, takadimi, dé manier om ritmes aan te leren?
 • Wat het verschil tussen puls, groove en ritme?
 • Eenvoudig noten leren lezen
 • Ontdek hoe je groove en ritmes ‘voelt’
 • Ritme zingen zonder dat iemand het voor hoeft te zingen
 • Word actiever in je deelname tijdens repetities
 • 100% meer muziekvreugde
 • Al meer dan 1.700 cursisten sinds december 2020!
50%
Je bent er bijna...
Waar mogen we de uitnodiging naartoe sturen?
Je gegevens zijn veilig bij ons.
gratis mini-cursus
Cursusdoos Ritmisch Zingen In De Groove
cas du pree

"deze cursus is een must"

Jelle heeft noten lezen begrijpelijk weten te maken. Voor iemand die veel zingt maar eigenlijk alles op gevoel deed heb ik eindelijk de handvatten gekregen om te weten wat ik eigenlijk aan het doen ben. Deze cursus is een must voor iedereen die meer informatie wil over het lezen van bladmuziek.lesgever van zingen van blad

Dé online cursus over Ritmisch Zingen

Mijn naam is Jelle Roosen, ik ben dirigent, componist / arrangeur en muziekdocent. Al jaren help ik koorzangers van bladmuziek zingen. In die tijd heb ik gemerkt dat veel zangers zich blind staren op het treffen van intervallen (melodieën).

Toch is er nog een heel ander fundamenteel aspect in muziek. Ritme. Het is heel belangrijk dat je een gevoel voor ritme ontwikkelt. Of nóg belangrijker: groove. 

Daarom richt deze cursus zich niet alleen op het lezen van ritme. Maar ik leer je hoe je de pulse gaat ervaren, groove kan vocaliseren en hoe we de beat kunnen onderverdelen waardoor je het gevoel voor ritme ontwikkelt.

ruim 1.400 zangers gingen je voor

"Een leuke, duidelijke cursus met resultaat!"
Duidelijke video’s en geluidsfragmenten, rijk aan theorie, veel oefeningen en je merkt snel dat je handvatten hebt opgedaan die je kan gebruiken bij het zingen. Hele prettige manier om te leren zingen van blad. Voor alles geldt, oefening baart kunst, en dat wordt ook benadrukt. Het werkboek en de geluidsfragmenten helpen om het meer te laten inslijten. Met veel plezier gedaan! Ik zou het iedereen die zingt aanraden.
Favicon voor zingenvanblad
Fenne
"Leuke werkvormen"
Jelle is een gedreven enthousiaste en zeer capabele docent die je tijdens deze cursus door allerlei leuke werkvormen snel van blad leert zingen. Een aanrader, ook voor zangdocenten!
zangdocente saskia bak
Saskia
"Een echte aanrader"
Zingen van blad' is een echte aanrader als je van zingen houdt! De manier waarop Jelle je wegwijs maakt in het relatieve notensysteem is heel ontspannen en tegelijkertijd leerzaam. Aan het eind ben je een stuk vaardiger geworden in het lezen, herkennen en zingen van de juiste toonafstanden. De kunst is alleen nog om er thuis mee verder te gaan....
e

Emmy 

Wat vind je in deze mini-cursus?

Puls, Groove en Ritme

Wat is het verschil tussen groove en ritme? In deze module leer je waarom puls en groove essentieel zijn.

Ritmepatronen

Alle ritmes zijn te herleiden naar negen fundamentele ritmepatronen. In deze mini-cursus leer je de vier meest gebruikte ritmepatronen.

Oefeningen in PDF

De mini-cursus is voorzien van oefeningen. Door de oefeningen zorgvuldig uit te voeren doe je ervaring op en ga je steeds sneller ritmes en patronen herkennen.

Audio begeleidingsmateriaal

Je wordt begeleid door een heel drum ensemble! Deze audio tracks helpen je de oefeningen goed uit te voeren, en het is super leuk! Je kunt niet stil blijven zitten!

f

Mijn ritme gaat nu veel beter. Ik “takadimi” nu elke dag een kwartier, en het gaat echt met sprongen vooruit. En dat na heel veel jaren frustratie en denken dat ik gewoon niet geschikt was. 

Fiza

Klaar voor actieve repetities?

Start gratis deze ultieme online cursus. Krijg meer inzicht in ritmiek en voorkom dat je passief in de repetitie staat omdat je moet wachten op iemand die je partij voorzingt. De mini-cursus van "Ritmisch zingen in de Groove" bevat de meest essentiële technieken die je nodig hebt om ritmes te kunnen lezen en zingen.

50%
Je bent er bijna...
Waar mogen we de uitnodiging naartoe sturen?
Je gegevens zijn hier veilig.
Ja, ik wil beginnen!
Cursusdoos Ritmisch Zingen In De Groove