Ritmisch Zingen In De Groove

Dé online cursus over het leren lezen en zingen van ritmes

Cursuspakket Ritmisch Zingen In De Groove
Favicon voor zingenvanblad

"het gaat echt met sprongen vooruit. En dat na heel veel jaren frustratie en denken dat ik gewoon niet geschikt was."

Hoewel de video’s over van blad zingen voor mij basic is qua theoriekennis, is jouw methode om het “in de praktijk te brengen” ongekend goed. (...) Het komt erop neer dat mijn hersens heel goed werken, en mijn theoretische kennis best wel hoog is, maar dat ik de simpele dingen niet in de praktijk kan brengen (ook omdat docenten die ik heb gehad ervan uit gingen dat “je het gewoon maar moet kunnen; ritme gewoon voelen en tellen, solfège gewoon horen”). Maar bij lukte het gewoon jarenlang niet die brug te slaan tussen wat mijn hersens kunnen en wat mijn handen, stem, lichaam kunnen.


Mijn ritme gaat nu veel beter. Ik “ta-ka-di-mi” nu elke dag een kwartier, en het gaat echt met sprongen vooruit. En dat na heel veel jaren frustratie en denken dat ik gewoon niet geschikt was. 


Ik ben ook heel blij dat je net zo integer bent als dat je overkomt in je video’s (dwz: uiteraard is dit je verdienmodel, maar je bent er niet op uit elke euro uit je studenten te persen, en er zijn geen addertjes onder het gras).


lesgever van zingen van blad

Dé online cursus over Ritmisch Zingen

Mijn naam is Jelle Roosen, ik ben dirigent, componist / arrangeur en muziekdocent. Al jaren help ik koorzangers van bladmuziek zingen. In die tijd heb ik gemerkt dat veel zangers zich blind staren op het treffen van intervallen (melodieën).

Toch is er nog een heel ander fundamenteel aspect in muziek. Ritme. Het is heel belangrijk dat je een gevoel voor ritme ontwikkelt. Of nóg belangrijker: groove. 

Daarom richt deze cursus zich niet alleen op het lezen van ritme. Maar ik leer je hoe je de pulse gaat ervaren, groove kan vocaliseren en hoe we de beat kunnen onderverdelen waardoor je het gevoel voor ritme ontwikkelt.

cas du pree

"deze cursus is een must"

Jelle heeft noten lezen begrijpelijk weten te maken. Voor iemand die veel zingt maar eigenlijk alles op gevoel deed heb ik eindelijk de handvatten gekregen om te weten wat ik eigenlijk aan het doen ben. Deze cursus is een must voor iedereen die meer informatie wil over het lezen van bladmuziek.ruim 400 zangers gingen je voor

"De basisuitleg was al een enorme  eyeopener"
Ik ben met de cursus Ritmisch Zingen in de Groove begonnen omdat ik merkte dat ik bij het instuderen van nieuwe koorstukken weliswaar de noten kon lezen, maar moeite bleef houden met het ritme op sommige stukken goed in mijn lijf te krijgen. 


Tot nu toe helpen de lessen enorm! De basisuitleg over het verschil tussen pulse, ritme en groove was al een enorme eyeopener. En toen alle soorten takadimi's erbij kwamen, begon ik de verschillen is alle soorten muziek te horen.


De cursus heeft me het belang van het blijven voelen van de heartbeat of pulse laten ervaren. Als je die kwijtraakt of daarin versneld of vertraagt, lukt het ritme vervolgens ook niet meer.


De cursus is heel toegankelijk en is vrij adaptief te gebruiken. De filmpjes zijn super duidelijk, maar als je ergens sneller doorheen wilt dan kan dat gewoon. Je kunt ook voor jezelf differentiëren in welke opdrachten je wel en niet maakt, zodat je juist datgene oefent wat je nog moeilijk vindt. Het werkboek is een aanrader trouwens!

Hedi zingt
Hedi

Wat vind je in deze online cursus?

Cursuspakket Ritmisch Zingen In De Groove
Je volgt de videolessen wanneer en hoe vaak je maar wilt. Je hebt je lessen altijd bij de hand. Je kunt ze achter je laptop, tablet of smartphone volgen. Download na elke les het werkblad boordevol oefeningen om mee aan de slag te gaan. Ook is iedere les voorzien van audio materiaal om je door de oefeningen heen te begeleiden. Probeer dan nog maar eens stil te zitten!

Puls, Groove en Ritme

Wat is het verschil tussen groove en ritme? In deze module leer je waarom puls en groove essentieel zijn.

De 8 ritmepatronen

Alle ritmes zijn te herleiden naar negen fundamentele ritmepatronen. In deze cursus leer je ál deze ritmepatronen.

Maatsoorten

Je ontdekt wat maatsoorten zijn, leert ze herkennen en leert welk effect ze hebben op de muziek.

Het 9de ritmepatroon

Naast de acht ritmepatronen die je in module 2 hebt geleerd, ben je nu klaar voor het laatste ritmepatroon.

Uit De Praktijk

In deze module behandelen we voorbeelden uit de praktijk met de tot zover geleerde stof.

Verbindingsbogen

Ontdek hoe je de fundamentele ritmepatronen aan elkaar kunt knopen met een verbindingsboog.

Gepuncteerde noten

Noten kunnen worden verlengd. Leer hoe een punt achter de noot een toon kan verlengen.

Rusten

Muziek gaat ademen als er ook ruimte is voor stiltes. Rusten zorgen voor rust, samenhang  en overzicht.

Uit de praktijk (2)

In deze module behandelen we voorbeelden uit de praktijk met de tot zover geleerde stof.

Het platform van Zingen van Blad
Jelle Roosen van ZVB
€67,-
  • Nooit meer worstelen met ritmes in je bladmuziek 
  • Krijg begrip van het lezen en zingen van ritmes
  • Ontdek hoe je groove en ritmes ‘voelt’
  • Krijg inzicht in de structuur van muziek
  • Word actiever in je deelname tijdens repetities
  • 100% meer muziekvreugde


Al meer dan 400 cursisten gingen je voor!