Wat een vaderdag cadeau

Vandaag mocht ik voor de derde keer Vaderdag vieren als vader. Mijn zoontje Jiske is 2 jaar en mijn dochter Maila is nog maar twee maanden. 

Als kersverse ouder is het stiekem toch wel speciaal en leuk. Vanochtend ontbijtje met koffie op bed met zelfgemaakte ( 🤔 ) knutseltjes. Lekker kneuterig, heerlijk. 

Toch heb ik (en velen anderen) een ander mooi cadeau gekregen dit weekend: we mogen vanaf 26 juni weer samen zingen! Whoehoee! 🥳🥳 

"De vlag mag uit" kopt Koornetwerk Nederland. Het is dat de vlag voor Oranje al uithangt, anders had ik het alsnog gedaan. 😉 

Maar echt, hier kijken we zó naar uit! Een dik jaar lang online gerepeteerd. Via Zoom en uiteindelijk de combinatie  Zoom & Jamulus. Dat laatste kwam nog het meest in de buurt van samen zingen. 

Komende week zal dus de laatste keer zijn dat ik met mijn koren online zal repeteren. Maar dat is ook wel een beetje raar. 

Ik heb een haat-liefdeverhouding met online repeteren. Haat vanwege de techniek, de vertraging en de energie die het kost. Liefde omdat we ondanks de crisis wel door konden repeteren en de groepen nog bij elkaar zijn. Liefde omdat de koorleden ondanks technische ongemakken elke week aanwezig waren. En liefde omdat het toch nieuwe kansen bied in de toekomst. 

Met jongerenkoor Jokolo zongen we op het online festival Vocaal Digitaal, en volgende week zondag mogen we tijdens de prijsuitreiking van het videoproject Serenade van KBZON twee nummers ten gehore brengen. 

Dus gelukkig hebben ook in deze tijd niet stilgezeten.
>> Tip, luister hier de live (online) uitvoering van mijn koor Jokolo


Toch is het online repeteren niet geheel voor niets geweest. Koorleden hebben nu een jaar lang op zichzelf moeten leren vertrouwen. Je kon niet meer leunen op je stemgenootjes naast je. Dat maakt je een betere zanger. 

Herken je dat ook? 

Welke voordelen heb jij gehaald uit het online repeteren/zingen?  Ik ben heel benieuwd! 

Wij gaan in ieder geval weer een nieuw 'in het echt'-concert plannen. We staan letterlijk te springen. 

Heel veel plezier de allereerste repetitie. Of dat nou direct na 26 juni is, of pas in het nieuwe seizoen. We weten nu wat we missen. Dus geniet! 

Over de schrijver
Ik ben er om jou als (koor)zanger te helpen groeien met je muzikale vaardigheden. Dat doe ik door de beste tips en de leukste oefeningen met je te delen via mijn blogs, video’s en cursussen. Daarnaast is het mijn missie om gelijkgestemde zangers te verbinden binnen onze Community.
Reactie plaatsen

Meld je aan voor de gratis online workshop!

Lijkt het je leuk om hier verder mee aan de slag te gaan? Meld je dan aan voor de gratis online workshop Kickstart van blad zingen!