Weg moment

gisteravond was ik voor het eerst in jaren weer bij een concert. In Ziggo Dome bij Matthijs Gaat Door In Concert.

Met 17.000 mensen genieten van de vette Sven Hammond Big Band. Blazers, strijkers, dubbele drumstel en slagwerk. Vetter kan bijna niet.

Een moment om van te genieten.

Toch zit er naast mij een man die de avond door z'n telefoon heeft beleefd. Alleen maar bezig met video's en foto's maken.

Voor de herinnering, denk ik? Een herinnering van een ervaring die hij maar half beleeft, omdat er geen enkel nummer voorbij is gegaan zonder telefoon in z'n hand.

Misschien heb je weleens foto's en video's gezien van een concert door een telefoon gemaakt. Krakend geluid, vage beelden en totaal niet representatief voor de ervaring die je denkt te filmen.

Stop die telefoon weg en geniet van het moment, denk ik dan. Het gebeurd nu.

Voor de herinnering wordt er door professionals al een registratie gemaakt die je terug kunt kijken. Dus houd die telefoon in je zak en wees met je koppie bij het moment.

Doe jij dit stiekem ook weleens, %FIRSTNAME%? Indrukwekkende momenten door je telefoon beleven?

Volgens mij beleef je het moment dus veel minder, waardoor je het juist minder onthoud. Terwijl je het dus filmt om een herinnering vast te leggen.

Maar, ik zal eerlijk zijn. Ik ben niet geheel onschuldig. Ik betrap mezelf er ook op als mijn kinderen weer iets leuks doen (dat is natuurlijk altijd). "Oh, dat moet ik vastleggen!"

De grap is, mijn kinderen zien die telefoon en stoppen meteen met wat ze aan het doen waren.

Weg moment.

Dat had langer kunnen duren als ik er gewoon van genoten had zonder dat ding in m'n hand.

Dus ik heb ook werk aan de winkel!

Wil jij dit weekend ook ergens de volle aandacht voor hebben?

Bekijk dan een gratis proefles van mijn tweewekelijkse muzieklessen: https://zingenvanblad.nl/proefles

Waarschuwing: het is heel leuk, tijd vliegt

Veel plezier en fijn weekend!

Muzikale groet,
Jelle Roosen


Over de schrijver
Ik ben er om jou als (koor)zanger te helpen groeien met je muzikale vaardigheden. Dat doe ik door de beste tips en de leukste oefeningen met je te delen via mijn blogs, video’s en cursussen. Daarnaast is het mijn missie om gelijkgestemde zangers te verbinden binnen onze Community.
Reactie plaatsen

Meld je aan voor de gratis online workshop!

Lijkt het je leuk om hier verder mee aan de slag te gaan? Meld je dan aan voor de gratis online workshop Kickstart van blad zingen!