Jelle Roosen van ZVB

Wil jij van blad leren zingenmaar heb je niet de muzikale kennis?

Wil jij van blad leren zingen, maar heb je niet de muzikale kennis? Kom dan bij het meest gezellige en motiverende platform voor koorzangers van Nederland. Hier leer je alles over ritmes, intervallen treffen en muziek theorie. Alle lessen en cursussen zijn gericht op koorzangers!

Dit unieke concept is dé oplossing voor iedere (koor)zanger, op ieder niveau die meer uit de muzikale ontwikkeling wilt halen. 

Poppetje raakt in paniek van bladmuziek

Bladmuziek is eng

Zingen in een koor is een van de grootste hobby’s van Nederlanders. Zo’n 1,7 miljoen mensen zingen in een koor! Jij denk ik ook?  Waarschijnlijk al jaren. Er worden geen muzikale eisen gesteld aan koorzangers. En dat is fantastisch, want zo kan iedereen zingen in een koor. 

Maar dat betekent dat jij over weinig tot geen muzikale kennis beschikt, en dus verdwaalt in bladmuziek. Je leert je koorpartijen voornamelijk op gehoor. De partij was wel voorgezongen, maar je zou hem graag nog eens horen. Maar de andere koorleden hebben 'm wel en je wilt het koor ook niet ophouden. Dus laat het er maar bij zitten.

Twee zingende leden en jij op de grond met alle bladmuziek

Voorkom dat je achterblijft

Hierdoor heb je tijdens repetities het gevoel van achterblijven, omdat je worstelt met de bladmuziek. Je partij is wel voorgezongen, maar het lukt je niet om ‘m foutloos na te zingen…

Naast je staat iemand die de partij wel heeft. Die de noten wel van blad zingt. Dus je laat het er maar bij zitten. Je baalt als een stekker. Je wilt het wel aan de dirigent vragen, maar dan houd je het koor op.

Stel je dit eens voor...

... je krijgt nieuwe muziek voor je neus. Deze muziek ken je niet en heb je nooit eerder gezien. Je kijkt er even naar en hop, daar ga je! Je zingt de muziek alsof je een boek leest. No problem! Omdat je hebt geleerd het toonsysteem te internaliseren weet je precies hoe dit moet gaan klinken.


Je hebt ruimte om meer te genieten van de muziek, de samenzang en de tekst. Je repeteert super actief. Je bent namelijk niet afhankelijk van voorzang of van oefenmp3's. Ook kun je nu veel makkelijker andere koorzangers helpen met hun partijen. 

Wat onze leden zeggen

"Een leuke, duidelijke cursus met resultaat!"

"Duidelijke video’s en geluidsfragmenten, rijk aan theorie, veel oefeningen en je merkt snel dat je handvatten hebt opgedaan die je kan gebruiken bij het zingen. Hele prettige manier om te leren zingen van blad. Voor alles geldt, oefening baart kunst, en dat wordt ook benadrukt. Het werkboek en de geluidsfragmenten helpen om het meer te laten inslijten. Met veel plezier gedaan! Ik zou het iedereen die zingt aanraden."

f
Fenne
"De cursus is snel praktisch toepasbaar"


Ik kon al een beetje noten lezen, maar dat was behoorlijk weggezakt. Toen ik ging zingen in een koor, merkte dat ik graag sneller wilde kunnen zien hoe groot de intervallen zijn die ik moest zingen. Die intervallen worden fijn uitgelegd. Toen ritmisch zingen ook beschikbaar kwam, vond ik dat een toffe toevoeging om ook de lengtes van noten beter te gaan lezen.


Door de combinatie van video's en oefeningen kwam ik snel vooruit. De cursus is snel praktisch toepasbaar, en daar doe je het toch voor.
Huib Kouwenhoven
Huib 
"Deze cursus is een must"


Jelle heeft noten lezen begrijpelijk weten te maken. Voor iemand die veel zingt maar eigenlijk alles op gevoel deed heb ik eindelijk de handvatten gekregen om te weten wat ik eigenlijk aan het doen ben. Deze cursus is een must voor iedereen die meer informatie wil over het lezen van bladmuziek.
cas du pree
Cas Du Pree

Als lid krijg je dit

Toegang tot alle cursussen

De leukste manier om iets nieuws te leren, is door te doen. Als lid vind je op ons platform dan ook verschillende cursussen voor koorzangers. Iedere cursus is voorzien van korte en krachtige lesvideo’s, te gek oefenmateriaal en begeleidende audiofiles.

Cursuspakket Ritmisch Zingen In De Groove

Ritmisch Zingen In De Groove

Ontdek hoe je groove aan je lijf verbindt zodat je ritmisch kunt zingen. Ingewikkelde ritmes op je bladmuziek? Dat is nu geen probleem meer.

Cursuspakket Melodieën Zingen van Blad

Melodieën Zingen Van Blad

Leer toonbewust zingen en ontdek hoe je sprongen en intervallen goed treft. Dit bereiken we door je voorstellingsvermogen van een toon te trainen.

Cursuspakket Muzikale Scholing Voor Koorzangers

Muzikale Scholing Voor Koorzangers

In deze cursus gaan we in op muziek theorie gericht op koorzangers. Je leert alles over de notenbalk, kwintencirkel, toonladders en intervallen.

Binnenkort online

zingenvanblad-allcourses
Mensen volgen de online koorlessen

Tweewekelijkse muzieklessen

Het zingen van blad is een vaardigheid die onderhoud nodig heeft. Wanneer je er lange tijd niet actief mee bezig bent, zal je muzikale geletterdheid weer afnemen. Daarom help ik je een handje met iedere twee weken een nieuwe online muziekles.

Deze lessen houden je vaardigheden warm.

Ja, ik wil lid wordensanne

Sanne

De tweewekelijkse muzieklessen zijn een top uitvinding!

De tweewekelijkse muzieklessen zijn een top uitvinding! Hierdoor blijf je actief met het materiaal en de verschillende cursussen bezig. Daarbij is het leuk om een ‘echte’ les te krijgen en het zorgt ervoor dat je in ieder geval elke twee weken actief met de stof bezig bent. Het is een makkelijke manier om met het materiaal bezig te zijn.
Koorzangers Community

Gezellige en leerzame community

Samen leren is veel leuker. In onze online community met gelijkgestemden koorzangers (al ruim 400 leden) maak je kennis met positieve mensen die elkaar motiveren, helpen en aanmoedigen. Je staat er dus niet alleen voor. Binnen het platform heeft iedereen een eigen profiel, kun je privé berichten sturen en kun je je eigen voortgang bijhouden.
altern

Ervaring delen

Leer van de ervaring van andere koorzangers, en deel ook jouw ervaring met anderen.
question

Vragen stellen

Stel je vragen en krijg antwoord van de andere leden en de lesgever.
succes

Successen vieren

Niets zo aanstekelijk als een succesvol voorbeeld.
Zingende koorleden op het platform van Zingenvanblad

Al 401 koorzangers gingen je voor

Erg leuke cursus; Jelle is een enthousiaste èn kundige docent... Ik had niet gedacht dat ik zoveel zou kunnen leren ... nu nog hopen dat ik het echt vast kan houden met het digitale materiaal! Ik hoop dat er ook een cursus voor 'gevorderden' komt, beter gezegd een terugkomdag!


magda
Magda
Wat heb ik veel van je geleerd Jelle! De methode is relatief simpel. Nu moet het nog "vanzelfzingend" worden. Dus.... maar veel oefenen thuis via de online cursus. Het lesmateriaal is heel duidelijk, dus dat gaat zeker lukken! Voor iedereen aan te bevelen! Nogmaals bedankt Jelle :)
m
Marleen
'Zingen van blad' is een echte aanrader als je van zingen houdt! De manier waarop Jelle je wegwijs maakt in het relatieve notensysteem is heel ontspannen en tegelijkertijd leerzaam. Aan het eind ben je een stuk vaardiger geworden in het lezen, herkennen en zingen van de juiste toonafstanden. De kunst is alleen nog om er thuis mee verder te gaan....
Emmy Kwakkel
Emmy

Klaar voor actieve repetities?

Per jaar

92% kiest deze optie

€348,-
€ 267 
zingenvanblad-allcourses

 looptijd 1 jaar
(€22,50 per maand)

Toegang tot alle cursussen
4 cursussen 

Tweewekelijkse muzieklessen
25 per jaar

Gezellige en leerzame community
400+ gelijkgestemde koorzangers

Ledendag

Per maand

 

€ 30,-
€27,-
zingenvanblad-allcourses

 looptijd 1 maand
vooraf gefactureerd

Toegang tot alle cursussen
4 cursussen 

Tweewekelijkse muzieklessen
25 per jaar

Gezellige en leerzame community
400+ gelijkgestemde koorzangers

Ledendag